Sport

Lezárták a Hajós Alfréd Uszodát az árvíz miatt

A Szőnyi úton rendezi meg a szövetség a női vízilabda Világliga magyarországi mérkőzéseit, mert a Hajós Alfréd Uszodába betört a víz.

A Duna vízszintje az elmúlt napokban tovább emelkedett, így a Margitszigeten található Hajós Alfréd Uszoda működése is veszélybe került átmenetileg.

Hétfőn le kellett zárni az uszoda ötvenméteres medencéjét, sőt az öltözőkbe is betört a víz. Aki hadra fogható ember akadt a műemlék épületben, mindenki az árvízzel vette fel a harcot – olvasható a waterpolo.hu oldalon.

– Bár a Széchy-medencében női válogatottunk még megtartotta délelőtti edzését, – mondta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Dr. Martin György, – alternatív megoldás után kellett néznünk. Elvégre negyvennyolc óra múltán öt csapat megkezdi küzdelmét a női Világliga selejtezőben, ráadásul az előrejelzések szerint legfeljebb akkor kezdődik meg az apadás. Ezért aztán munkatársaimmal azonnali árajánlatot kértünk a Szőnyi úti, BVSC-uszoda illetékeseitől. Az igazi megdöbbenés csak ekkor következett be, amikor megtudtuk, az ajánlat mintegy másfélmillió forinttal kedvezőbb volt annál, amennyit az „anyalétesítményben” kellett volna fizetnünk. Ráadásul garantáltan árvízmentes marad a terület.

Ha gyors apadás jönne, akkor is hatalmas szervezőmunkára lett volna szükség a Világliga lebonyolítása érdekében, hiszen az úszók is gőzerővel készülnek a hazai rendezésű Európa-bajnokságra, és akkor még nem beszéltünk utánpótlás válogatottjaink felkészüléséről.

A magyar válogatott mérkőzései a Világligában:

Június 10., 18.30 – Magyarország-Nagy-Britannia
Június 11., 18.30 – Magyarország-Németország
Június 12., 18.30 – Magyarország-Olaszország
Június 13., 11.30 – Magyarország-Oroszország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik