Sport

Elhagyja a Vasast a két Varga!

A Primorje Rijeka vízilabdacsapatához igazol az olimpiai bajnok Varga Dániel és Varga Dénes - közölte a Vasas SC honlapja.

A Vasas SC weboldalán Varga Dániel nyilatkozott a távozás okairól.

– Kilenc évet töltöttem a piros-kék klubnál, azonban úgy éreztem, hogy saját fejlődésem érdekében tovább kell lépnem. Hogy miért most történt ez meg? Két oka is volt, ezek azonban abszolút erősítették egymást. Egyrészről nem éltem meg túl jól, hogy bár bajnokságot és kupát nyertünk idén, mégis sokan – a szakma és a szurkolók egyaránt – némi fanyalgással értékelték a teljesítményünket. A másik oldalon pedig ott volt a horvátok ajánlata, akik hosszútávra tervezve lépésről-lépésre akarnak felépíteni egy erős csapatot – így Varga Dániel.

A kérdésre, miszerint egyértelmű volt-e, hogy testvérével igazolnak Horvátországba, a képzőművészettel is előszeretettel és magas fokon foglalkozó Varga így válaszolt:

– Valamennyire igen, hiszen mindkettőnket megkerestek, a mai világban pedig nagy előny, hogy mi már huszonhárom esztendeje ismerjük egymást. De komolyan, azt gondolom erősítjük egymás játékát, tehát nem fognak rosszul járni velünk a rijekaiak. (…) A szívem a Vasasé, de egyelőre csak két évre látok előre – mondta a klasszis pólós.

Varga Dániel festményeit és a vele kapcsolatos egyéb információkat itt megnézheti!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik