Sport

Távozik az ezüsthalmozó röpiedző

Nem marad a bajnokságban és a kupában is ezüstérmet szerző Kecskemét férfi röplabdacsapatának edzője Gyurkó Sándor.

A Kalo-Méh Kecskeméti RC csapata négy év után először tudta legyőzni idegenben a hazai mezőnyben szinte érinthetetlen Kaposvár együttesét bajnoki mérkőzésen. Az egész szezonban jól szerepeltek, a Magyar Kupa döntőjében is a végletekig kiélezett mérkőzésen, öt szettben kaptak ki a Kaposvártól. A bajnoki döntőben 3:1-es vereséget szenvedtek a somogyiaktól, de az idei szereplésre ezzel együtt nem lehetett panasz. (Tavaly is bajnoki és kupaezüsttel zártak.)

Gyurkó Sándor, a csapat vezetőedzője viszont két és fél év után távozik a csapattól, mert a munkájával már nem tudja összeegyeztetni az edzősködést (testnevelőként dolgozik).

– Elfáradtam. Úgy érzem, a két hónap szünet nem lenne elegendő, hogy teljesen feltöltődjek. Nem tudnám százszázalékos állapotban elkezdeni a felkészülést a következő szezonra. Kicsit le kell állnom, hogy letisztuljak. Most jön az az idő, amikor teljesen más ingereket próbálok magamhoz engedni. Például elmegyek színházba, vagy játszom egyet a gyerekeimmel – olvasható nyilatkozata a hunvolley.hu oldalon.

A Kecskemét egyébként a CEV-kupában indulna. Az új edző még nem ismert, a vezetők a szintén őskecskeméti, korábban szövetségi kapitányként is dolgozó Karagics Mátyással tárgyalnak.

A Kecskemét Somodi és Bagics személyében két válogatottat is adott a legutóbbi EB-selejtezőkre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik