Sport

Biciklifoci vébé is lesz

A novemberi stuttgarti biciklifoci-világbajnokság szervezői remélik, hogy a dél-afrikai nagy testvér és a vele járó őrület jó hatással lesz saját sportágukra is.

Merthogy létezik a biciklifoci sportág is a világon, hogy mikortól, már nem teljesen egyértelmű.
A hírek szerint a 19. század végére vezethető vissza az eredete, amikor is a munkásemberek szerettek volna lovaspólózni, csak éppen nem volt lovuk.

Ebből kiindulva nyugodtan nevezhetnénk biciklipólónak is a sportágat, megkövezni nem fognak minket, hisz Magyarországon nem alakult még ki hisztérikus érdeklődés iránta. Ha mégis, örömmel vesszük a hír24 szerkesztőségébe érkező e-maileket.

Mindenesetre a sportág egyre népszerűbb Európában és Japánban, ahol 40 éve jelent meg először. Bizonyos Ko Matsuda már hétszer képviselte hazáját a világbajnokságokon: „A biciklifoci alkalmas arra, hogy egyszerre élvezzük a kerékpározást és a labdázást” – nyilatkozta a Reuters televízió tokiói riporterének.

Egy meccs 14 percig tart kétfős csapatokkal, a labdát csak a kapus foghatja meg. A játékosok nem kezelhetik a labdát a lábukkal, csak a speciálisan kialakított kerékpárral.

Az idei világbajnokságot Stuttgartban rendezik meg november 26-28-ig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik