Sport

Végleges a soproni kosaras keret

Szurkolói ankét keretében mutatták be az MKB-Euroleasing Sopron csapatának jövő évi keretét. Európa-klasszist is igazolták.

A bajnoki címet és a Magyar Kupát is a PVSK-val szemben elbukó soproniak semmit sem bíznak a véletlenre, alig három héttel a szezon befejezését követően kialakították végleges keretüket, amely a csapat honlapján olvasható.

Eördögh Edit és Hadarics Kinga visszavonul, Maja Miljkoviccsal és Jelena Milovanoviccsal, Semsei Barbarával és Kristi Toliverrel nem hosszabbítottak szerződést, míg Horti Dóra külföldön folytatja pályafutását.

A csapat első számú irányítója Honti Kata lesz a következő szezonban, mellette marad a csapatnál Amber Holt, Krivacsevics Tijana, Varga Zsófia és a fiatalok közül Licskai Zsófia, Németh Anna, Vágvölgyi Petra, Czinder Adrienn.

Ami az új igazolásokat illeti: Győrből érkezik a válogatott Fűrész Diána, a BSE csapatából Kocsis Boglárka és Szabó Fanni, a Vasasból Czank Tímea, a légiósokat pedig két klasszis erősíti majd: Zane Tamane és Angel McCoughtry.

A lett Tamane Prágából szerződik a hűség városába, ő Lettország első WNBA-játékosa, mellesleg center, és 2 méterre nőtt. Angel McCoughtry a tavalyi Euroliga-szezon legnagyobb felfedezettje, amerikai válogatott, a Kassa vezéreként 19 pontos átlaggal zárt. Nem vitás, hogy a magyar mezőny egyik legerősebb játékosa lesz a következő szezonban.

Székely Norbert vezetőedző elmondta, karakteres, harcos csapat lesz a Sopron, amely megpróbál arra a szakmai útra visszatérni, amely korábban bajnoki és nemzetközi sikereket eredményezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik