Sport

Ott lehet az Eb-n a magyar kéziedző

Zsiga Gyula irányításával a montenegrói női válogatott csoportlesőként jutott ki a norvég-dán közös rendezésű kontinenstornára.

Montenegró válogatottja vasárnap hatalmas meglepetésre 31:28 arányban nyerni tudott Oroszországban, így csoportelsőként kijutott a decemberi seregszemlére. Zsiga Gyula a kezi.hu-nak elmondta, a montenegrói szövetségnél jelezték, hogy szeretnék, ha továbbra is ő irányítaná a női kézilabda válogatottat.

„Már jelezték felém, hogy szeretnék, ha továbbra is én lennék a szövetségi kapitány. A válogatott menedzsmentje éppen átalakulóban van, rövidesen sor kerül a jövőt illető tárgyalásokra. Eddig kissé faramuci volt a helyzet: a szövetségnek nem sok pénze van a válogatott finanszírozására, inkább a nemzeti csapat gerincét adó Buducsnoszt Poddgorica segített a munkában. Ugyanakkor továbbra sem titkolom, hogy igyekszem olyan feladatot vállalni, ami kitölti a mindennapjaimat, tehát klubcsapatnál is dolgoznék. Magyarországon és máshol is vége a bajnoki szezonnak, körül kell tehát nézni, hogy hol vannak lehetőségek. Akkor lennék a leginkább elégedett, ha sem a klubedzői, sem a szövetségi kapitányi munkát nem kellene feladni a másikért, de hogy sikerül-e ilyen megoldást találni, arra a következő hetekben kapok választ” – nyilatkozta Zsiga Gyula a kezi.hu-nak.

Érdekesség, hogy a szakember lemaradt játékosai remekléséről, ugyanis vízumproblémák miatt nem tudott a csapattal utazni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik