Sport

Hosszú edzője Amerikában marad

Bár a magyar szövetség meghívta, nem tud jelen lenni a budapesti úszó EB-n Hosszú Katinka Los Angeles-i felkészítője.

A Magyar Úszó Szövetség honlapján közli a hírt, miszerint Dave Salo nem lesz jelen az augusztusi budapesti úszó Európa-bajnokságon. Hosszú Katinka tavalyi, római világbajnoki arany- és bronzérme után többször hangsúlyozta, hogy az első amerikai egyetemi évei alatt vette fel azt az edzésmunkát, amely megalapozta sikereit, és mindezt a kiváló szakembernek tartott Dave Salónak köszönheti.

A szövetség a sikeres szereplés érdekében meghívta az EB-re a szakembert, valamennyi költségét állva, de Salo nem lesz itt Budapesten.

„Nagyon szeretnék Budapestre utazni, és jelen lenni a bajnokságon, de nem tehetem, mivel ugyanebben az időben lesz az amerikai országos bajnokság is. Ezen nem csupán úszóim indulnak, de egyszersmind a klubom lesz a rendező, jelenlétem tehát nélkülözhetetlen. Nagyon sok sikert kívánok a felkészüléshez, és mindent elkövetek annak érdekében, hogy Zoltán (Povázsai Zoltán – a szerk.) és Katinka kiváló formában versenyezhessen a magyar csapatban“ – olvasható Dave Salo e-mail üzenete az úszó szövetség weboldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik