Sport

Esélyes magyarok a rafting EB-n

Az olaszországi Val de Soléban rendezik meg az idei rafting Európa-bajnokságot. Az esemény szerdától vasárnapig magyar sikerekkel is kecsegtet.

Az eseményen síkvízi kajakosok is indulnak. Tavaly májusban sporttörténelmet írt magyar férfi válogatott, hiszen az Iványi Gábor, Kormanik Soma, Ódor Csaba, Fodor Szabolcs, Kovács Zoltán, Schromm Barnabás és Simon Ádám összetételű csapat megnyerte a „downriver” versenyszámot a montenegrói világbajnokságon.

A magyar csapat a vébéhez képest átalakult: a legrutinosabb versenyző, Iványi Gábor kiszállt a hajóból, helyére Markovics András lépett, s Csabai Edvin személyében egy 17-szeres maratoni világbajnokot is kapott az egység, amely a trentinói kontinensviadalon is esélyes lehet az éremszerzésre.

A hölgyeknél két erős válogatott indul: a Paksy Tímea, Patyi Melinda, Szakállas Éva, Hudy Bernadette, Ölschléger Beatrix, Csengeri Adrienn, Süveges Lilla összetételű hajó inkább a hosszú távú versenyeken, míg a rutinosabbnak mondható Egedy Nóra, Fórizs Réka, Berekalli Éva, Vituska Ildikó, Bányai Zita, Bélai Ágnes, Lakner Zita a technikásabb számokban, vagyis szlalomban és sprintben érhetnek el jobb eredményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik