Sport

Storcz alábecsülte a válogatottat

Előzetesen tíz érmet jósolt a múlt heti szegedi kajak-kenu világkupára Storcz Botond, a magyar versenyzők végül tizenhatot szereztek.

9 arany-, 4 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt a magyar kajak-kenu küldöttség a hétvégi szegedi világkupán. Storcz Botond a válogatott kapitánya a szövetség honlapján elismerte, előzetesen kissé óvatosan mérte fel az esélyeket, hiszen csak tíz éremre számított.

– Azért voltam óvatos, mert sok új egység mutatkozott most be a nemzetközi mezőnyben és sok volt a fiatal. Itt van például Szalai Tamás… Természetesen reménykedtem benne, hogy akár ő is érmet nyerhet egyesben, de azért biztosra nem lehetett megtippelni, hogy mire lesz képes a világ legjobbjai ellen. Ami fontos, hogy 6 olimpiai számban is győzni tudtunk, és örülök neki, hogy a négyesek jól szerepeltek – mondta Storcz.

A versenyzőként három olimpiai aranyérmet szerző kapitány szerint a kajakos Kucsera Gábornak továbbra is a 1000 méteres számra kell koncentrálnia, ezt jelzi a mostani 6. helye. Ebben a számban lett 3. Szalai Tamás, ami kiváló eredménynek számít.

Storcz szerint “megengedhetetlen”, hogy kenu 1-es 200 méteren, azaz egy olimpiai számban ne legyen döntősünk világversenyen, így a szegedi esemény egyik tanúlsága, hogy a 200 méteres versenyekre való felkészítést teljesen szét kell választani a többi távtól.

Storcz úgy véli, Kovács Katalin és Janics Natasa párharca nem káros, segíti az eredményeséget, és egyértelmű, hogy 500 méteren a magyar világbajnoki aranyérem megszerzése a cél. További fontos cél, hogy a férfi kajak négyes összeállítása közös feladat legyen, ennek és a legjobb összeállítás megtalálása érdekében a kapitány hamarosan találkozik majd a versenyzőket felkészítő edzőkkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik