Sport

Steinmetz nélkül készülünk az Eb-re

Kemény Dénes, az olimpiai bajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya pénteken közzétette 20 fős, bő keretét.

A nemzeti együttes honlapja, a www.vlv.hu által nyilvánosságra hozott listáról hiányzik a 2004-es, athéni olimpiai bajnok Steinmetz Ádám neve, a Primorac Kotor montenegrói bajnoki döntőre készülő centere a hosszúra nyúlt klubszezon után fizikai állapotára hivatkozva nem vállalta a válogatottbeli szereplést.

“A most meghirdetett keret erre az évre szól, jövő januárban lehetnek új meghívottak – szögezte le Kemény Dénes. – Tizennyolc játékossal szerettem volna elkezdeni a felkészülést, de miután az Eb-ig sok idő van, a biztonság miatt két posztra is több játékost hívtam, mint amennyit eredetileg terveztem. És miután most van idő, könnyen lehet, hogy nem egy lépésben, hanem több, menet közbeni szűkítéssel lesz a 20-ból 13.”

Steinmetz Ádámot illetően a szakvezető ezt mondta:

“Sokat jelentett a csapat számára a játéka és a jelenléte, úgyhogy nagyon csalódott vagyok amiatt, hogy Ádám nem tudta elfogadni a meghívást.”

Az Eb-felkészülés június 21-én kezdődik.

A kapitány 20 meghívottja:
kapusok:
Baksa László (Szeged), Gergely István (Honvéd), Nagy Viktor (Vasas), Szécsi Zoltán (Eger)

mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Honvéd), Biros Péter (Eger), Bundschuh Erik (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kis Gábor (Vasas), Madaras Norbert (Pro Recco, olasz), Marnitz Gergő (Honvéd), Mátyás Zoltán (FTC), Szivós Márton (Honvéd), Török Béla (Szeged), Varga Dániel (Vasas), Varga Dénes (Vasas), Vámos Márton (KSI), Vörös Viktor (Vasas)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik