Sport

Bombameccsen nyert, így a döntő kapujában a Lakers

Már csak egy győzelem kell a Los Angeles Lakersnek ahhoz, hogy bejusson az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) döntőjébe.

A Lakers az első negyedben kissé meglépett ellenfelétől, majd Kobe Bryant második felvonásbeli varázslásának köszönhetően a félidőre nyolcpontos előnyre tettek szert a hazaiak.

A második félidőben éledezni kezdett a Phoenix, a találkozó vége így igen izgalmasra sikerült: miután Ron Artest kétszer is elszórakozott egy támadást, Steve Nash úgy vezethette fel a labdát pár másodperccel az óra lejárta előtt, hogy egy hármassal kiegyenlít a Suns. A Phoenix irányítója előbb maga próbálkozott, majd kihagyott kísérlete után begyűjtötte a lepattanót. Azt kiosztotta Jason Richardsonnak, aki előbb szintén nem tudott eredményes lenni, de Frye újabb támadó pattanót szedett, JR másodszor pedig már nem hibázott, hosszabbításra álltak a felek.

Hogy aztán mégsem kellett a csapatoknak túlórázniuk, az Ron Artestnek köszönhető, aki jóvá tette hibáját, és az utolsó másodpercben szerzett kosarával megnyerte csapatának a mecset, a Lakers 3-2-re vezet összesítésben.

A találkozó legeredményesebbje ezúttal is Kobe Bryant volt, 30 pont, 11 lepattanó 9 assziszt állt a nap végén a neve mellett, míg a túloldalon Steve Nash 29 pont, 11 gólpasszig jutott.

Eredmény:
Nyugati főcsoport, döntő, 5. mérkőzés:

Los Angeles Lakers-Phoenix Suns 103-101
Az állás: 3-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik