Sport

Howardék tovább tapadnak

A tavalyi döntős Orlando Magic ismét nyert a vendég Boston Celtics ellen, és ezzel szerdán 3-2-re szépített az NBA Keleti főcsoportjának fináléjában.

Az Orlando ismét rosszul kezdett, a Boston egy kis odafigyeléssel már a találkozó elején megléphetett volna elenfelétől, de mivel ez nem következett be, a hazaiak bele tudtak rázódni a mérkőzésbe. A nagyszünetre nyolcpontos előnyt szerzett a Dwight Howard hatalmas zsákolásaival és blokkjaival, valamint a társak tripláival operáló Magic.

A folytatásban a Boston elveszítette a két technikait kapó Kendrick Perkinst – a Kelták centere kihagyni kényszerül a következő meccset -, valamint a sérülést szenvedő Big Baby Daviest, a Magic pedig tovább robogott előre.

Az utolsó negyedben az ezen a napon a hazai pályát a játékvezetőktől megkapó hazaiak 12 pontot vertek a Bostonra, így sima, 21 pontos győzelmet arattak.

Dwight Howard 21 pontot, 10 lepattanót és öt blokkot szorgoskodott össze, az összesen 24-et hintő Jameer Nelson pedig öt kísérletéből négyszer is eredményes tudott leni a triplavonalon túlról. Az összecsapás hatodik mérkőzésére Bostonban kerül sor.

Főcsoportdöntő, 5. mérkőzés:
Kelet:

Orlando Magic-Boston Celtics 113-92

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása 3-2 a Boston javára.

Nyugaton a Los Angeles Lakers és a Phoenix Suns párharca 2-2-re áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik