Sport

Ismét a ZTE-nél az előny a kosárlabda-döntőben

A Zalaegerszeg hazai pályán 68-59-re győzött a címvédő Atomerőmű ellen a férfi kosárlabda NB I döntőjének harmadik, keddi mérkőzésén.

Az első percek gyors kosárváltásai után a ZTE jelentős, kilencpontos előnyhöz jutott, a negyed végén azonban a paksiak magukhoz tértek, s négy pontra zárkóztak fel a szünetig (17-13).

A vendégek a kemény zalaegerszegi védekezésnek nem találták az ellenszerét, nagyon rosszul dobtak mezőnyből, s szinte kizárólag csak büntetőből voltak eredményesek. A ZTE már tíz ponttal is vezetett, a különbség azonban csak nyolc pont lett a félidőre elsősorban azért, mert a zalaegerszegiek sem dobtak jól (34-26).

A harmadik negyedben folytatódott a kemény védekezés mindkét oldalon, ám amíg a vendégeknél szinte egyetlen kiemelkedő teljesítmény sem akadt az ellenfél palánkja alatt, addig a hazaiaknál többen is tudtak fontos kosarakat szerezni (54-40).

Az utolsó negyedben gyorsan eldöntötte a meccset a ZTE, 22 pontos különbségnél pedig mindkét oldalon szerepet kaptak a cserejátékosok. A jobbára padon ücsörgő kosarasok csatáját a paksi fiatalok nyerték, akik így elérték, hogy csupán kilencpontos vereséget szenvedett csapatuk.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban ezzel 2-1-re vezet a zalaegerszegi a alakulat, a következő felvonásra pénteken, Pakson kerül sor.

Eredmény:

döntő, 3. mérkőzés:
Zalakerámia-ZTE KK – Atomerőmű SE 68-59 (17-13, 17-13, 20-14, 14-19)

legjobb dobók: Trepák 16/3, Kámán 10, K. Wilson 10, Tóth 10, illetve Mészáros 11, Dill 11

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a Zalaegerszeg javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik