Sport

Újabb ausztrál siker a Girón

A HTC-Columbia kerekese, a 23 éves Matthew Goss nyerte az olasz körverseny kilencedik, hétfői szakaszát.

A velo.hu beszámolója szerint nem mindennapi sprintfutamnak lehettek szemtanúi a sportág szerelmesei hétfőn. Négy versenyző megszökött a mezőnytől, azonban a HTC-Columbia és a Garmin Transitions legénysége nem hagyta, hogy nagy különbség alakulhasson ki.

Kisvártatva, Cancello városában visszavettek a tempóból a kerékpárosok, ugyanis hatalmas tócsák keletkeztek az úton. A klasszikus sprintereknek nem kedvezett a befutó, így a 23 éves Matthew Goss nyerte a futamot.

„Néha már olyan volt, mintha valóságos folyón keltünk volna át. Ezzel együtt azonban ez életem legszebb sikere, nagyon boldog vagyok. A mai etapon is Greipel segítése volt a feladatom. A befutónál neki próbáltam előkészíteni a terepet, felvezetni neki a hajrát, de mikor láttam hogy nem volt sehol, megragadtam az alkalmat!” – nyilatkozta a futam után az örömittas szakaszgyőztes.

A holnapi és a holnaputáni napon összesen majdnem 500km-t tesznek meg a versenyzők, így bár nagyobb hegyek nem nehezítik majd a mezőny dolgát, a hosszú táv miatt azonban mégsem lesz sétagalopp ez a két szakasz. A keddi napon érik el a kerekesek az idei Giro legdélebbi pontját, melynek során az Olasz csizma nyugati partjáról a keleti felén fekvő Bitonto-ba érkeznek meg, ahol kicsit könnyebb befutóval, már valóban a sprinterek lehetnek a főszereplők.

FOTÓKés VIDEÓK a Giro d’Italiáról.

Bővebben:
Goss nyerte a nem szokványos sprintet (velo.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik