Sport

Bryant vezetésével előnyben a Lakers

A Los Angeles Lakers hazai pályán 128-107-re győzte le a nyugati főcsoportdöntő első meccsén a Phoenix Suns együttesét.

A mérkőzés elején a Phoenix Suns vette a kezébe az irányítást, így a vezetést is sikerült megszereznie Steve Nashéknek, azonban a Kobe Bryant vezette hazaiak már az első etap végére a maga javára fordította a meccs állását.

Az arizonai alakulat a nagyszünetre két pontot tudott faragni ugyan hátrányán, azonban a Lakers a második félidőben megállíthatatlan volt, így magabiztosan húzta be az első meccset.

Az első összecsapás hőse kétségkívül Kobe Bryant volt, aki úgy tett 40 pontot a közösbe, hogy a mérkőzés előtt még az a hír járta nem teljesen épp, ugyanis bedagadt jobb térdéből az utóbbi napokban nagy mennyiségű folyadékot szívtak le – a játékos teljesítményét a Los Angeles-i mérkőzésekre rendre kilátogató Jack Nicholson is felállva tapsolta meg. A Lakers sikerének másik titka Lamar Odom volt, aki a padról beszállva 19-19 egységgel és lepattanóval szállt be a játékba.

A túloldalon Steve Nash dupla-duplát csinált, 134 pontja mellé 13 asszisztot is kiosztott, míg Amar’e Stoudemire 23-at szórt, így csapata legeredményesebbje volt.

A másik párharcban a Boston Celtics 1-0-ra vezet, miután az első mérkőzésen elvetette az Orlando Magic pályaelőnyét.

Eredmény:
Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 128-107
A párharc állás 1-0 a Lakersnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik