Sport

Világcsúcsot futott Tyson Gay

A 2007-es világbajnok amerikai Tyson Gay világcsúcsot futott 200 méteren, egyenes távon, vasárnap Manchesterben.

A minden idők második leggyorsabb emberének számító vágtázó 19.41 mp alatt tudta le a kanyar nélküli távot a Manchester belvárosában rendezett különleges viadalon, és kilenc századdal javította meg honfitársa, Tommie Smith 44 évvel ezelőtt elért rekordját.

Gay produkciójának értékét csak növeli, hogy kifejezetten hideg időben, némi ellenszélben érte el a 19.41-et úgy, hogy a rajtnál beragadt.

“Nagyon nehéz verseny volt, az első 100-on nem futottam jól, nagyon elfáradtam – mondta az amerikai sprinter. – Sokat segített, hogy Kim Collins jól rajtolt, és kiválóan futott előttem egy ideig.”

Tyson Gay a verseny után elmondta, teljesen egészséges, ágyéksérülése már a múlté, és idén mindenképpen szeretné legyőzni Usain Boltot, a 100 és a 200 olimpiai és világbajnoki címvédőjét.

“Hiszem, hogy sikerülhet, persze azt el kell ismerni, hogy őt legyőzni iszonyatosan nehéz lesz – mondta Boltról Gay. – Őszintén szólva jelenleg ő külön klasszist képvisel, de keményen dolgozom azért, hogy eljussak oda, ahol ő tart.”

Bolt és Gay első idei csatájának ideje és helyszíne továbbra is kérdéses, de az biztosra vehető, hogy a Gyémánt Liga-sorozatban legalább háromszor futnak majd egymás ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik