Sport

Orlandóban nyert a pazarul védekező Celtics

Az NBA keleti főcsoportdöntőjének első meccsén a Boston Celtics egyből elvette az Orlando Magic pályaelőnyét, a Kelták 92-88-ra nyertek.

Már az első negyedben kezdett elúszni a mérkőzés a Varázslóknak, a hazai pályán játszó floridai csapat igen pontatlanul kezdte a találkozót, így a Boston már az elején meglépett ellenfelétől. A Celtics magasemberei, Kendrick Perkins, Rasheed Wallace és Glen “Big Baby” Davis hoztáka tőlük várhatót és megkeserítették az év védőjátékosának választott Dwight Howard életét a palánk alatt, míg az orlandói center csapattársai rendre hibáztak a mezőnyből.

A második félidő elején a Magic aztán pár perc alatt ledolgozta hátránya nagy részét, de Boston visszavette a kezdeményezést és 16 pontos előnnyel várta a záró felvonást.

Az Orlando megrázta magát, Williams beállása fellendítette a csapat támadójátékát, azonban a végén így is a Boston Celtics örülhetett, miután a végjátékban magabiztosan értékesítette büntetőit, a vége 88-92 lett. Ray Allen 25 pontot dobott, a túloldalon Vince Carter 23-ig jutott.

Eredmény:
Orlando Magic – Boston Celtics 88-92
Az állás 1-0 a Boston javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik