Sport

Hazai pályán vérzett el a címvédő Pens

Megnyerte a párharc hetedik mérkőzését, ezzel búcsúztatta a bajnoki címvédő Pittsburgh Penguins csapatát a Montréal Canadiens alakulata.

Nem kellett sokat várni az első gólra, Giontának mindössze 32 másodpercre volt szüksége, hogy mattolja Marc-André Fleuryt. A játékrészben aztán Dominic Moore tovább növelte az előnyt, rengeteg hibával játszott a Pittsbugh.

A második etapnak harapósabban vágott neki a hazai legénység, de Cammalleri, majd Moen talált be, elúszni látszott a meccs és ezzel együtt a párharc a Pensnek. Érezhette ezt Dan Bylsma is, aki Fleury helyett Johnsont küldte jégre, a Pingvinek pedig a második szünetig kétszer is betaláltak.

A záró felvonásban Halak bűvölte meg a pittshburgi játékosokat – 37 védéssel zárt -, akik ziccerből sem tudtak gólt lőni, Gionta pedig egy emberlőnyös találattal keretbe foglalta a mérkőzést.

A kanadai együttes csaknem húsz év elteltével szerepelhet ismét főcsoportdöntőben, amelyben a Boston Bruins és a Philadelphia Flyers összecsapásának győztese lesz az ellenfele.

Utóbbi csatában hat mérkőzés után döntetlen az állás, Richard és Briere góljával a a Philly hazai pályán egyenlített.

Keleti főcsoport, elődöntő:
Pittsburgh Penguins-Montréal Canadiens 2-5
A végeredmény: 4-3 a Montréal javára

Philadelphia Flyers-Boston Bruins 2-1
Az állás: 3-3

nhl.com/videocenter/embed.swf” name=”movie” />

Ajánlott videó

Olvasói sztorik