Sport

A házigazda németek bejutottak a középdöntőbe

Bejutott a jégkorong-világbajnokság középdöntőjébe, azaz a legjobb 12 közé a házigazda német válogatott, miután szerdán legyőzte a dán csapatot.

Az A-csoportos világbajnokságnak otthont adó Németország együttese Dániával csapott össze a D csoport utolsó fordulójának nyitómeccsén Kölnben. A hazaiak már a 4. percben hátrányba kerültek, larsen szerezte meg a vezetést az északiaknak, azonban a Nashville Predatorsban szereplő Marcel Goc még a játékrészben egyenlített.

A második etapban aztán dűlőre vitte a dolgot a német együttes, Schutz, majd ismét Goc tudott eredményes lenni. A meccs utolsó perceiben itt is ott is csilingelt a kapuvas, több gól azonban már nem született, így a vége 3-1 lett. Németország tavaly csupán azzal hosszabbította meg élvonalbeli tagságát, hogy az idei seregszemle házigazdájának választották, most azonban az együttes ott van a középdöntőben.

Ez egyben azt jelenti, hogy az esti finn-amerikai mérkőzésen dől el, hogy melyik “nagycsapat” folytatja majd szereplését a kiesés elkerüléséért.

Az olasz gárda – miután kikapott a lett együttestől – már biztosan az alsóházba kerül.

3. forduló, D csoport (Köln):
Németország-Dánia 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)

B csoport (Mannheim):
Lettország-Olaszország 5-2 (1-1, 1-0, 3-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik