Sport

Szlovák szurkolók randalíroztak Borsodban

Külföldi huligánokat állított elő a rendőrség, miután törtek-zúztak egy autópálya-pihenőnél.

Több mint száz külföldi állampolgárt állítottak elő a magyar rendőrök, miután egy kelet-szlovákiai futballmeccsre tartó szurkolók kedd reggel az M30-as autópályánál két helyen randalíroztak – közölte a honlapján a rendőrség. Az Encsi Rendőrkapitányságra 111 embert állítottak elő: 98 szlovák, 12 cseh és 1 ukrán állampolgárt.

A szurkolók reggel 7 óra körül az M30-as autópálya hejőkeresztúri pihenőjében festékkel lefújtak és megrongáltak egy ott parkoló kamiont, továbbá horogkeresztet rajzoltak a pihenő épületének falára. Ezt követően a forrói benzinkútnál is erőszakosan viselkedtek, megrongáltak egy menetrend szerinti buszjáratot.

“A rendőrség az önmagukból kivetkőzött, ittasan, csoportosan randalírozó futballhuligánok megfékezésére nagy erőket vont össze és küldött a helyszínre” – olvasható a közleményben. Hozzátették, hogy az előállított szurkolók elszámoltatása folyamatban van, a rendőrség az eljárást ügyükben nagy erőkkel, soron kívül folytatja le.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője korábban elmondta: a szurkolók egy szlovákiai futballmeccsre tartottak, de a gyorsabb közlekedés miatt magyarországi útvonalat választottak. Az M30-as autópályánál, a hejőkeresztúri pihenőnél törtek-zúztak, később pedig Forrón kihívóan erőszakosan viselkedtek. A rendőrség a rendszám alapján azonosította a járművüket, és Encsen előállította őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik