Sport

A Phoenix kisöpörte a rivális San Antoniót

A Phoenix Suns 4-0-ás összesítéssel bejutott az NBA Nyugati-főcsoport döntőjébe, miután ismét nyert a San Antino Spurs otthonában.

Amar’e Stoudemire 29 pontot hintett Sant Antonióban, míg Steve Nash 20 egysége mellé 9 asszisztot is kosztott. Érdekesség, hogy mint a párharcban végig ezúttal is az utolsó negyed hozta meg a sikert a Sunsnak. A Phoenix hajnali győzelmével 4-0-val, azaz söpréssel búcsúztatta az elmúlt időkben mumussá váló Sarkanytúsokat.

A Nyugati főcsoport döntőjében a Los Angeles Lakers-Utah Jazz párharc győztese lesz a Nashék ellenfele, a Tavasok 3-0-ra vezetnek összesítésben.

Keleten egyenlített a Boston Celtics, miután második hazai mérkőzését már hozta a Cleveland Cavaliers ellen. A siker fő letéteményese a tripla-duplát hozó Rajon Rondo volt, a Kelták irányítója 13-szor hozta kihagyhatatlan helyzetbe övéit, emellé 29 pontot szerzett és leszedett 18 lepattanót. A fiatal kosárlabdázó teljesítményéhez egy kis adalék: korábban mindössze két játékosnak sikerült ennél jobb számokat produkálnia a rájátszásban, Oscar Robertsonnak és Wilt Chamberlainnek.

A túloldalon Lebron James ismét elkápráztatta a nagyérdeműt, neki azonban nem jött össze a bravúr, egy lepattanón és két assziszton múlt a tripla-dupla. A Boston kispadjáról Tony Allen 15 egységgel szállt be, ezzel egymaga többet dobott, mint a Lovagok összes cseréje együttvéve.

Főcsoport elődöntők, 4. mérkőzés:

Kelet:
Boston Celtics-Cleveland Cavaliers 97-87
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-2

Nyugat:
San Antonio Spurs-Phoenix Suns 101-107
A párharcot 4-0-ás összesítéssel a Phoenix nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik