Sport

Rágéber László aláírt a Fenerbahcéhoz

A magyar sikeredző egy idényre megy a török csapathoz.

A Szpartak Moszkvával tavaly Euroliga-győztes szakember – a MiZo Pécs 2010 korábbi mestere – november óta volt munka nélkül, amikor távozott az orosz fővárosból.

“Tegnap megnéztem a helyszínen a török bajnoki döntő második meccsét, amelyen a Fener ismét legyőzte a Galatasarayt, az után egyeztünk meg a vezetőséggel – mondta a 43 éves tréner. Egyrészt az motivált, hogy Pécsről nem kaptam ajánlatot, ennélfogva pedig ellehetetlenültem Magyarországon, másrészt az itteniek nagy terveket dédelgetnek. Új csarnokot építenek, amelyben jövőre Final Fourt akarnak rendezni, egyébként még sosem jártak négyes döntőben. Emellett egy igazi világsztár érkezése is várható.” Az európai szövetség (FIBA Europe) honlapján megjelent hír szerint ez alighanem az olimpiai, WNBA és Euroliga-aranyérmes amerikai Diana Taurasi lesz, aki Moszkvában már dolgozott Rátgéber irányítása alatt.

“Természetesen szeretnék magyar játékost is Isztambulba csábítani, de ez attól is függ, hogy a FIBA Europe jövő hétvégi elnökválasztásán milyen döntés születik az útlevél-szabályokról – tette hozzá a tavalyi év edzője. – Tíz nap múlva visszajövök, és akkor tárgyalunk a részletekről. Egyelőre annyit tudok mondani, hogy jó a Fener-család tagjának lenni, és igyekszem majd itt sem szégyent hozni a magyar kosárlabdasportra.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik