Sport

Ronaldóék kiestek

A 100 éves története első Libertadores-kupa-győzelmére hajtó Corinthians a nyolcaddöntő visszavágóján ugyan legyőzte a Flamengót, de idegenben lőtt több góllal a riói csapat jutott tovább.

A Corinthians a 28. percben, egy öngólnak köszönhetően ledolgozta első meccsen összszedett hátrányát, majd a szünet előtt Ronaldo is betalált, ezzel a Sao Pauló-i csapat állt továbbjutásra.

A Flamengo azonban a második félidő elején Vagner Love révén szépített, és a CSZKA Moszkvában is megfordult válogatott csatár egyszersmind “továbblőtte” a riói csapatot, amely 2-2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal került a legjobb nyolc közé.

Egyébként a továbbjutásban Bruno, a Flamengo kapusa is főszerepet játszott, a hosszabbítás perceiben ugyanis hatalmas bravúrral, ujjheggyel védte Chicao szabadrúgását.

A Flamengo mellett az argentin Estudiantes és az ugyancsak brazil Cruzeiro is csatlakozott a negyeddöntőbe korábban bejutott brazil Sao Paulóhoz és a mexikói Chivashoz.

A címvédő Estudiantes és a Cruzeiro is simán, kettős győzelemmel lépett egyet előre a legrangosabb dél-amerikai kupasorozatban.


Libertadores-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:

Estudiantes (argentin)-San Luis (mexikói) 3-1
Gól:
L. Gonzalez (4., 50.), Benítez (55.), ill. Torre (7.)
Továbbjutott: az Estudiantes, 4-1-gyel.

Corinthians (brazil)-Flamengo (brazil) 2-1
Gól:
David (28., öngól), Ronaldo (40.), ill. Vagner Love (49.)
Továbbjutott: a Flamengo, 2-2-vel, idegenben lőtt góllal.

Nacional (uruguayi)-Cruzeiro (brazil) 0-3
Gól:
Ribeiro (30.), Renan (48.), Gilberto (81.)
Kiállítva: Coates (54.), Varela (70.), ill., Silva (54.)
Továbbjutott: a Cruzeiro, 6-1-gyel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik