Sport

Pacquiao vállalta a doppingellenőrzést

Elviekben létrejöhet a várva-várt álommérkőzés a planéta két, vitathatatlanul legjobb ökölvívója között.

Összecsaphat a hét súlykategóriában is trónra ült Manny Pacquiao (51 győzelem – 3 vereség – 2 döntetlen), és a veretlen, öt súlycsoportban is vb-övet jegyző Floyd Mayweather Jr. (41 győzelem – 0 vereség).

A két világsztár márciusban összemérhette volna tudását, ám Mayweather Jr. édesapja előbb doppingolással vádolta meg a filippínót, melyhez a bokszoló és promótere is csatlakozott. Az egészen komoly lejárató hadjárat csúcspontja, hogy Mayweather Jr. a tárgyalások finisében előállt azzal a követeléssel, hogy a „pletykák miatt” (amit egyébként ők indítottak útjára) olimpiai-szintű doppingteszt-sorozatnak vessék alá a felkészülés alatt az ökölvívókat, amely a vizeletvizsgálat mellett többszöri vérvizsgálattal járt volna. Pacquiao felháborodásának adott hangot, és elég szerencsétlen módon megtagadta ellenfele követelését.

Pacquiao így márciusban Joshua Clottey ellen lépett ringbe, míg Mayweather Jr. az elmúlt hétvégén a szintén világklasszis Shane Mosley-val meccsselt. Mindketten magabiztos győzelmet arattak, így természetesen a boxvilág ismét a két legjobb csatájára vár.

Mayweather Jr. továbbra is elvárja az emelt szintű doppingellenőrzést, és időközben megérkezett Manny Pacquiao válasza is, aki már nem zárkózik el a vérvizsgálatoktól. A távolkeleti klasszis elmondta, hogy 14 nappal a küzdelem előtt még hajlandó vért adni, de csak annyit, amennyi a teszteléshez elegendő, mert nem szeretné, ha a felkészülését megzavarná az általa kellemetlennek tartott procedúra. Ugyanakkor azt is elvárja, hogy ugyanezeken a teszteken ellenfele is túlessen, mert csak egyenlő feltételekkel hajlandó elvállalni a csatát. Pacquiao a mérkőzés utáni vérvizsgálatot is elfogadta.

Pacquiao kinyilatkoztatása egy komoly lépés a küzdelem létrejötte felé, ám kérdés, hogy Mayweather Jr. beleköt-e riválisa 14 napos feltételébe, ugyanis korábban határidő nélküli, „rajtaütésszerű” teszteket akart, ami lehetővé tette volna, hogy a mérkőzésig akár minden nap meglephessék az ellenőrök a bunyósokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik