Sport

Nem sikerült a bravúr, búcsúzott a Veszprém

Az MKB Veszprém hazai pályán nem tudta ledolgozni az első mérkőzésen összeszedett hatgólos hátrányát - szombaton 34-33-ra kikapott a spanyol Barcelonától.

Az első félidőben fergetegesen játszott a Veszprém, negyedóra elteltével egyértelmű fölénybe került, ledolgozta összesített hátrányát, és még a szünetre is négygólos – 19-15-ös – előnnyel vonult. A folytatásban viszont a vendégek akarata érvényesült, a hajrában egyenlített, majd fordított a Barcelona.

A párharc győztese vesz részt a május 29-én és 30-án Kölnben rendezendő négyes döntőben. Az elődöntő sorsolását kedden tartják a német városban.

Férfi BL, negyeddöntő, visszavágó:

MKB Veszprém – Barcelona (spanyol) 33-34 (19-15)

————————————————

Továbbjutott: a Barcelona, kettős győzelemmel

A találkozó előtt köszöntötték Hajnal Csabát, a veszprémi klub ügyvezetőjét 60. születésnapja alkalmából. A hazai szurkolók Nagy Lászlóról sem “feledkeztek meg”, a Barcelona átlövőjének üzentek, mikor a himnusz hangjai alatt egy transzparensen megkérdezték tőle: “ugye, ismerős a dallam?” Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője – mint a válogatott szakmai igazgatója – a mérkőzés után találkozik majd a játékossal, akit a hírek szerint a spanyolok szeretnének megnyerni maguknak, hogy a jövőben az ő válogatottjukat erősítse.

A veszprémi védelem oszlopa, Sulic az 5. percben már a második kiállítását kapta, így az első meccsen 33-27-re elbukó csapatának az elején kapaszkodnia kellett. Igaz, ez ment, még a kézsérüléséből felépült Iváncsik Tamás is betalált. Az első kilenc percben Vujin góljaival rendre sikerült egyenlíteni, ráadásul Peric is jobban kezdett a kapuban, mint egy hete.

A 12. percben először vezetett a lelkes közönsége által hajtott Veszprém: Iváncsik Gergő előredőlve bokszolta a labdát a hálóba (7-6). Ez lendületet adott a társaknak, negyedóra elteltével 10-7 volt az állás. Mivel a hazaiak jól zártak vissza, a Barcelona nem tudott gyors gólokat szerezni, illetve helyzetbe kerülni.

A katalánok védekezésben váltottak, előre tolták a magas falukat, így nehezebben lehetett lövéshez jutni, ám számításukat keresztülhúzta Igropulo kiállítása. Ez alatt az Iváncsik-testvérpár vezérletével 14-9-re ellépett a Veszprém, a vendégek trénere pedig időt kért. A 23. percben sikerült ledolgozni az összesített hátrányt az elnyűhetetlen Perez bombájával (15-9), majdnem “felrobbant” az aréna. A cserékkel sokat frissülő Barcelona két gyors góllal jelezte, hogy nem tört meg, majd amikor Nagy is eredményes volt, jött a nézőtéri füttyszó és az időkérés (18-15). A szünet előtt a remeklő Iváncsik G. talált még be.

A második félidő két veszprémi találattal indult, majd Nagyot szidta sportszerűtlenül a közönség egy ütközés után. A Barcelona kapusa, Saric jó periódust kapott el, fontos védéseket mutatott be. Ezzel megkezdte a felzárkózást a katalán elitgárda (37. p: 21-18, 40. p: 23-21). Kapust cserélt Mocsai: Peric helyett Fazekas állt be. Támadásban ekkor már akadozott a gépezet, ziccerek maradtak ki, így feljött a rivális 25-24-re.

Az utolsó negyedóra 27-25-ről és veszprémi emberelőnnyel kezdődött. Utolsó tartalékait mozgósította a Veszprém, el is húzott 29-25-re. A 48. percben Sulic megint kiült, immár végleg. Ezt a két percet a Barcelona hozta 2-0-ra.

A hajrában felcsendült a “Harcoljatok!”. Mocsai időt kért, hátha sikerül a bravúr, közben a spanyolok több poszton cseréltek. Ahogy minimálisra csökkent az előny, csendesebb lett a szurkolósereg, csak néhány Barca-szimpatizáns énekét lehetett hallani. Az 55. percben egyenlítettek a vendégek (32-32), és csak azért nem fordítottak, mert Fazekas két büntetőt védett. Romero azonban az utolsó percben betalált (33-34), beállítva ezzel a végeredményt.

Mocsai Lajos:

“Nekünk egy sorunk van, a Barcelonának kettő. Bárki került be a cserepadról ellenfelünknél, világsztár volt. Így aztán sajnos nem tudtunk végig, 60 percig olyan nagy iramban, odafigyeléssel játszani, mint az első félidőben. Hajtottunk, küzdöttünk, de ez a Barcelona ellen kevés volt.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik