Sport

Kérdéses birkózóászunk jövője

Műtét sem segítene Wöller Gergőn, veszélybe került a további karrierje.

Erősen kérdéses, miként alakul a szabadfogású birkózó-válogatott egyik legjobbjának, a 66 kg-os Wöller Gergőnek a karrierje, miután kiderült, hogy a január végén megsérült vállát egy műtét sem hozná rendbe.

A 2008-ban Európa-bajnoki bronzérmes versenyzőnek január 31-én egy Bundesliga-mérkőzésen elszakadt a vállízületet tartó szalagja, s a kulcscsontja kicsit kimozdult. Az orvosok gyógytornás kezelést és nyolchetes pihentetést javasoltak.

“Sajnos már 12 hét eltelt, de továbbra sem jó a válla, s ugyan múlt szombaton a magyar bajnokságot megnyerte, nemzetközi szintű versenyzésre nem alkalmas, ezért mentünk el szerdán Dr. Pavlik Attilához – nyilatkozta az MTI-nek Gulyás István szabadfogású szövetségi kapitány. – A doktor úr azt mondta, hogy azt sem tudja garantálni, hogy egy műtét után olyan lenne, mint amilyen most. Ezért folytatni kell a gyógytornát, és fokozatosan elkezdjük terhelni. Május végén okosabbak leszünk.”

Gulyás István hozzátette: ahhoz, hogy Wöller világbajnokságon és olimpián eredményesen szerepelhessen, komoly munka kell, és kemény súlyzós edzésekre van szükség. Magyar mezőnyben így is tudott nyerni, mert annyival jobb társainál, de a nemzetközi porondon ez nem elég.

“Ha minden jól megy, a nyári versenyeken már próbálgathatjuk, mire képes, és persze drukkolunk majd, hogy nehogy rásérüljön. Azt gondolom, hogy a szeptemberi világbajnokságon sem kell elindulnia, az ő számára a legfontosabb, hogy a jövő évi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon eredményesen tudjon szerepelni, s indulhasson a játékokon, ez az, amiért érdemes csinálni.”

Barka Emese, a női válogatott erőssége szintén hosszú ideje, december óta küzd vállproblémáival. Neki már akkor is operációt javasoltak, ám az idei Európa-bajnokság miatt ezt akkor nem vállalta, most azonban hamarosan kés alá fekszik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik