Sport

Újabb válogatott átlövőt igazolt a Fradi

Zácsik Szandra 2011 nyarától ismét a Ferencváros női kézilabdacsapatában játszik.

A válogatott átlövő tavaly szeptemberben került a szlovén Krim Ljubljanához. Az FTC keddi bejelentése szerint a klub nem tudta őt kivásárolni, és ezért kell még várni egy szezont, hogy visszatérhessen. Zácsik 2013 nyaráig kötelezi el magát a zöld-fehérekhez.

“Nagyon örülök a csapat körül történt változásoknak, és annak, hogy minden rendben van végre a Fradinál” – mondta a jelenleg sérült Zácsik. “Még egy évet Ljubljanában kell töltenem, mivel oda két évre igazoltam, de a következő szezontól már a Ferencváros játékosaként léphetek ismét pályára. Fontos számomra, hogy szerepelhessek nemzetközi kupákban is, valamint, hogy egy jó csapat tagja lehessek. Nagyon örülök annak, hogy ennyi jó játékos igazolt már most a Fradiba. Remélem, hogy ők a következő évben is kiharcolják a nemzetközi indulás jogát, így utána már én is a csapattal küzdhetek egy rangos európai kupasorozatban a sikerekért.”

Elek Gábor vezetőedző szerint “nem kérdés, hogy Zácsik az utolsó itteni évében is nagyon jól érezte már magát, kimagasló teljesítményt nyújtott és nemzetközi szintű játékossá érett, amit a Ljubljanában is bizonyított”.

A győri Deáki Dóra és a kiskunhalasi Szarka Adrienn viszont már a következő idénytől a jelentősen megerősödő fővárosiaknál játszik majd. Deák három, Szarka két évre írt alá. A Ferencváros korábban már megszerezte Szamoránsky Piroskát, Tomori Zsuzsannát, Kovacsicz Mónikát és a fehérorosz Alena Abramovicsot.

A klub bejelentette, hogy utánpótlás akadémiát indít, amelyet Novák András felügyel majd. A PLER-től érkező szakember – aki három évet már dolgozott a Fradiban – a környező általános iskolákat keresi fel, első-második osztálytól kezdve figyeli a gyerekeket, és a legjobbak majd 5.-6. osztálytól lehetnek a Ferencváros játékosai. Novák emellett a női felnőtt csapat kapusedzője is lesz.

A keddi sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a férfi és női csapat – az összes korosztály – a következő három szezonban az Erima szereléseiben játszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik