Sport

Jól söpört az orlandói seprű

A tavaly döntős Orlando Magic negyedszer is legyőzte a Charlotte Bobcats együttesét, így bekerült főcsoportja elődöntőjébe az NBA rájátszásában.

A Varázslókat Vince Carter vezette győzelemre, a veterán játékos 21 pontot szerzett a Charlotte otthonában megrendezésre kerülő negyedik mérkőzésen. A floridai klub története során először jutott tovább vereség nélkül, azaz “söpréssel”.

Egyenlített a Milwaukee, amely hazai pályán győzte le az Atlanta Hawks, kiegyenlítve a párharcot. Az elsőéves Brandon Jennings 23 pontot és 6 asszisztot jegyzett.

Igazi csapatjátékkal került lépéselőnybe a Phoenix Suns, amely 107-88-ra győzte le hazai pályán a Portland Trail Blazerst, így akár már a következő mérkőzésen kiharcolhatja a továbbjutást. A meccs előtt a hazaiak játékosát, Grant Hillt tüntették ki a pályán és azon kívül mutatott sportszerű magatartásáért. Az 1995-96-os bajnokság óta odaítélt Joe Dumars-díjat Hill egyedülálló módon már harmadszor érdemelte ki, rajta kívül eddig dupláznia sem seikerült senkinek.

Eredmények, rájátszás, főcsoport-negyeddöntő:

Keleti főcsoport:
Charlotte Bobcats-Orlando Magic 90-99
A végeredmény: 4-0 az Orlando javára.

Milwaukee Bucks-Atlanta Hawks 111-104
Az állás: 2-2

Nyugati főcsoport:
Phoenix Suns-Portland Trail Blazers 107-88
Az állás: 3-2 a Phoenix javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik