Sport

A franciák elnézők a szexbotrány érintettjeivel

A franciák 67 százaléka szerint Raymond Domenechnek nem kell kitennie a csapatból a szexbotrányba keveredett játékosokat.

A France Soir című lap hétfői számában közzétett, az IPSOS által elvégzett felmérés alapján a megkérdezettek több mint kétharmada nyilatkozott Franck Ribery, Sydney Govou és Karim Benzema megbüntetésének ilyen módja ellen. Huszonöt százaléknyian ugyanakkor helyesnek tartanák, ha a nemzeti együttes mezében egy ideig nem futballozhatnának az érintettek, míg nyolc százaléknak nem volt véleménye az ügyről.

A három futballista elmarasztalása annak nyomán került napirendre, hogy kiskorú prostituálttal – a marokkói származású Zahia Deharral – kerültek intim kapcsolatba.

A futball iránt érdeklődők körében még kevesebben szeretnék Ribéryék kizárást, 78 százaléknyian vannak ez ellen, miközben négy százalék tartózkodó mellett a szurkolók 18 százaléka lépne fel szigorúan.

Csak a nők válaszait figyelembe véve 28 százalék foglalt állást a kizárás mellett, és az átlagnál kritikusabbak a fiatalok is, a 15-19 éves korosztály 29 százaléka szerint ugyanis nincs helye a válogatottban a vétkezőknek.

A lap értékelése szerint a franciák összességében megengedők, a szurkolók pedig nagyon is tisztában vannak azzal, hogy milyen hatása lenne a válogatott szereplésére Ribéry kiválásának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik