Sport

Ungvárit dicséri a kifütyült aranyérmes

Elismerően szólt a csütörtöki döntőben legyőzött Ungvári Miklósról a spanyol Sugoi Uriarte, a 66 kg újdonsült dzsúdós Európa-bajnoka.

A bécsi fináléban Uriarte kettő, míg az MTK-Erzsébetváros 30. évében járó sztárja három intést kapott, így a spanyol nyakába akasztották az aranyérmet.

“Miklós az egyik legjobb és legintelligensebb versenyző, akit valaha láttam, elképesztő állóképességgel és tudással – nyilatkozta Uriarte pénteken az MTI-nek. – Hasonló a stílusunk, eddig mindig kis különbség döntött kettőnk között. A harmadik figyelmeztetését azért kapta tegnap, mert megrúgott, korábban pedig passzivitásért intették. Nem vagyok bíró, nem én hozom a döntéseket, ezért rosszul esett, hogy a végén kifütyültek. Ugyanakkor teljesen megértem Miklóst a csalódottságáért, ettől még nagy versenyző marad a szememben.”

Uriarte hatalmas füttykoncert közepette vonult le a tatamiról, és az eredményhirdetés közben is zúgolódott a közönség egy része. Ungvári utóbb úgy fogalmazott: egyszerre négy embert nem lehet legyőzni, s nagyobb sportdiplomáciával talán ki lehetne küszöbölni a hasonló eseteket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik