Sport

Hoki: túl az utolsó edzésen, jöhet a döntő

Spiller István, az MTI különtudósítója jelenti: Ljubljana, 2010. április 23., péntek (MTI) -

Túl van az utolsó ljubljanai edzésen a magyar jégkorong-válogatott, amely pénteken 20 órakor játszik a házigazda szlovén csapattal a divízió I-es világbajnokság első helyéért, egyben a világelitbe jutásért.

A csaknem 45 perces tréninget nem Ted Sator szövetségi kapitány, hanem J. P. McCallum másodedző tartotta. A játékosok az 5-5, 2-1 és a 5-4 elleni szituációkat gyakorolták. Sator a szállodában maradt, és egyedül elemezte az esti riválist. A gyakorlást megtekintette néhány magyar szurkoló is.

“Nem foglalkozom azzal, hogy lövök-e gólt, a lényeg, hogy nyerjünk” – jegyezte meg a négy találatával legeredményesebb magyar csatár, Peterdi Imre.

A fontos csatán nem léphet pályára Tokaji Viktor, aki a britek elleni összecsapáson szenvedett vállsérülést szerdán, Sator azonban megengedte neki, hogy szerelésbe beöltözve leüljön a cserepadra.

Noha a feljutásról döntő meccs csak este 8 órakor kezdődik, a csarnoknál már 11 órakor több tucat rendőr teljesített szolgálatot. A rendőrök lovai még a kocsik utánfutójában maradtak. A mérkőzésre hivatalosan 1000-1200 magyar szurkoló juthat be.

A 4300 férőhelyes Tivoli aréna környéke egyelőre nyugodt, a közeli parkban óvodásoknak rendeztek szabadtéri programot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik