Sport

Németországban kezd Overdose

Nem akarják azonnal mélyvízbe dobni a magyar csodalovat.

Valószínűleg egy németországi viadalon tér vissza a versenypályára Overdose, a magyar csodaló, amelyet csütörtökön, Berlinben újrapatkoltak – többek között erről beszélt a PannoniaOverdose.hu-nak adott legfrissebb nyilatkozatában Mikóczy Zoltán, az ötéves csődör tulajdonosa.

Mint mondta: kicsit izgultak, hogy a vulkáni hamu okozta légiközlekedési káoszban a kovács el tud-e indulni Londonból Berlinbe – ahol a négylábú jelenleg tartózkodik -, de végül minden a tervek szerint ment.

“A várakozásoknak megfelelően, komplikációktól mentesen zajlott a mai patkolás, miután eltelt az az idő – öt hét -, ami után egy váltás patkót igényel a ló. Az elülső lábaira ragasztott, a hátsókra szögelt alumíniumpatkókat kapott” – mondta Mikóczy.

Overdose felkészítésével kapcsolatban úgy fogalmazott: lassan az utolsó stádiumba érkeznek, a ló jelenleg “élénk vágtamunkát végez”.

“Arról már korábban letettünk, hogy egy erős versenyben indítsuk először ilyen hosszú kihagyást követően. Inkább egy önbizalom növelő könnyű viadalt keresünk a számára – fejtegette a tulajdonos. – A legnagyobb valószínűséggel valamelyik német pályát fogjuk választani, mert így több helyszín és verseny közül választhatunk. Fontos, hogy Overdose a legmegfelelőbb pillanatban, jó talajú pályán fusson először, és az időpont se jelentsen számunkra kötöttséget, ha netán úgy alakul, szabadon visszaléphessünk. Több lehetőségben gondolkodunk, de egyelőre konkrétumokat nem mondanék, úgyis nagyon rövid már az idő addig, amíg hivatalosan is bejelentjük.”

Overdose az elmúlt napokban ismét megszokott alagi istállójában tartózkodott, most azonban visszatért Berlinbe, a Hoppegartenbe, ahol január óta a rehabilitációja folyt.

Az eddigi pályafutása során 12 versenyt nyert ló tavaly áprilisban savós patairha-gyulladásban betegedett meg. A tulajdonos, az orvosok, a tréner és a gondozó először az életéért küzdöttek, utána azért, hogy ne maradjon sánta, most pedig azért tesznek meg minden erőfeszítést, hogy ismét versenyezhessen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik