Sport

Egyenlített a Tim Duncan vezette San Antonio

A San Antonio Spurs idegenben legyőzte a Dallas Mavericks együttesét, és kiegyenlítette a párharcot az NBA rájátszásának első körében, szerdán.

Az első félidőben Richard Jefferson volt a két csapat közti különbség, a Sarkanytúsok játékosa szorgosan termelte a pontokat, 17-et szerzett a nagyszünetig. A Mavericks csak a hajrában tudott feljönni öt pontra egy Jason Terry triplát követően, de a 25 egységgel és 17 lepattanóval záró Tim Duncan vezette San Antonio megőrizte, sőt növelte előnyét a lefújásig.

A nap másik mérkőzésén a tavalyi döntős Orlando Magic magabiztos sikert ért el a vendég Charlotte Bobcats ellen, így 2-0-ás előnnyel utazhat majd a harmadik mérkőzésre. Dwight Howard a találkozót megelőzően vette át az év védőjátékosának járó kitüntetését, melyet elsöprő főlénnyel nyert meg sorozatban másodszor. A Varázslók centere 15 ponttal és 9 lepattanóval ünnepelte meg a díjat.

A játéknap történéseihez még az is hozzátartozik, hogy Scott Brooksot, az Oklahoma City Thunder csapatának trénerét választották az év edzőjének az NBA-ben. Brooks 480 pontot – egyben 71 első helyes voksot – kapott a 122 újságírótól. A második helyen a Milwaukee-t irányító Scott Skiles végzett 313, a harmadikon pedig a Portlandet vezető Nate McMillan 107 ponttal.

Eredmények, rájátszás, 1. forduló:

Keleti Főcsoport:

Orlando Magic-Charlotte Bobcats 92-77
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 az Orlando javára.

Nyugati főcsoport:

Dallas Mavericks-San Antonio Spurs 88-102
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharca állása: 1-1.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik