Sport

Csak lovon indul Európa-bajnokunk

Kisebb sérüléssel bajlódik Berki Krisztián, ezért csak fő számában indul a kontinenstornán.

Várhatóan kedden éjszaka érkezik meg Birminghambe, a légtérzár miatti halasztást követően csütörtökön kezdődő Európa-bajnokság helyszínére a hétfőn busszal útnak indult magyar férfi tornász-válogatott, amelynek négyszeres Eb-győztes tagja, Berki Krisztián csak lovon áll rajthoz.

A kontinensviadalon csapatban, illetve egyéniben szerenként osztanak érmeket. A Berki, Hídvégi Vid, Rácz Attila, Czingli László és Marján Péter összetételű együttesből szerenként hárman indulnak, s mindhárom eredmény beleszámít a csapatösszesítésbe. Kovács István vezetőedző a helyszínen hirdeti ki, hogy melyik szeren kire számít.

A honi szövetség tájékoztatása szerint a világbajnoki ezüstérmes Berki felkészülése nem volt százszázalékos, fájlalja a csuklóját, s bizonyos, hogy csak lovon versenyez majd. “Hibátlan gyakorlatokban és minél jobb szereplésben bízom – mondta Kovács. – A válogatott a 10-12. helyen végezhet, egyéniben pedig Berki és Hídvégi kerülhet döntőbe.”

A felnőttek pénteken kezdenek a selejtezőben, ahol a németekkel kerültek párba. A juniorok már csütörtökön versenyeznek, s nekik különösen fontos az Eb, mert itt lehet indulási jogot szerezni az augusztus 14-én kezdődő szingapúri ifjúsági olimpiára. Az összetett eredmények alapján Európából a legjobb 14 tornász, országonként egy versenyző szerez kvótát, a magyarok részéről Makra László, Vágner Levente és Selmeczi Bánk próbálkozik meg a kvalifikációval.

A magyarok eredetileg szombaton utaztak volna Angliába, az izlandi vulkánkitörést követő légtérzár miatt azonban hétfőre tolódott az indulás. Miután a 14 órás repülőjáratot törölték, a csapatvezetés úgy döntött, hétfőn este busszal indul a kontinensviadalra.

Az Eb programja:

csütörtök:

junior selejtezők

péntek:

felnőtt selejtezők

szombat:

junior egyéni összetett döntő

felnőtt csapat döntő

vasárnap:

junior szerenkénti finálék

felnőtt szerenkénti finálék

Ajánlott videó

Olvasói sztorik