Sport

A Szalay-csapatban terepralizik Talmácsi

Talmácsi Gábor a tereprali ob következő futamán, a májusi Rábaköz Kupán Szalay Balázs csapatában, az Opel Dakar Teamben fog versenyezni.

A gyorsaságimotoros-világbajnokságon 2007-ben a 125 kcm-esek között győztes magyar pilóta navigátora menedzsere, Stefano Favaro lesz – hangzott el a hétfői, budapesti sajtótájékoztatón. “Már szinte minden járművet kipróbáltam, beleértve a Forma-1-es autókat is, kíváncsian várom a terepralit” – mondta Talmácsi.

“Megtisztelő volt számomra, hogy indulhatunk a versenyen. Nyugodt szívvel hagyatkozom Talmára, mert tudom, hogy az autóban is remekelni fog – fogalmazott Favaro, aki már “régi motoros” a terepraliban, hiszen 1988 és 2001 között négy alkalommal is részt vett a Dakar-ralin. – Kissé már berozsdásodtam, mert eltelt 18 év, de már teszteltünk, és remélem, jól alakul majd a dolog.”

“Örömmel üdvözlöm csapatunkban Talmácsit, kíváncsi vagyok, mire képes a terepraliban” – mondta Szalay. A teszteken jól szerepeltek, meglátjuk, élesben hogyan teljesítenek.”

Talmácsi elmondta, végtelenül sajnálja, hogy az izlandi vulkánkitörés miatt elmarad a hétvégi Japán Nagydíj: “Kedden indultunk volna, de a légi forgalomban bekövetkezett zavarok miatt sajnos nem repűlhetünk. Sajnálom, mert szeretem a japán versenyt, így viszont pihenhetünk egy keveset, és készülünk a két hét múlva esedékes jerezi futamra.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik