Sport

Újabb magyar doppingbotrány

Fennakadt egy korábbi doppingvizsgálaton, így nem indult el a 96 kg mai küzdelmeiben Kiss Balázs a birkózó Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a tavalyi kötöttfogású világbajnokság aranyérmesét március 19-én ellenőrizték, és mintájában anabolikus szteroid-származékot találtak.

“Bakuban tudtam meg az eredményt, amikor a versenyre koncentráltam – nyilatkozta Kiss. – Abban bízom, hogy a B próba ezt az egészet úgy elsöpri, mint egy rossz álmot. Ez ugyanis egyszerűen nem életszerű. Ha tudom, hogy bármikor kereshetnek, hiszen jelezték, megtennék egy ilyen öngyilkos lépést? Az sem épeszű emberre vallana, ha olyan szert vennék be, amelyik húsz évre visszamenőleg kimutatható.”

A magyar birkózó kifejtette: a válogatott keretben kapott táplálék-kiegészítőket akkreditált doppinglaboratóriumban ellenőrzik, emellett vannak saját kiegészítői is, amelyek egyszerű, patikában kapható szerek. “Azokat már évek óta használom, eddig mégis minden ellenőrzéskor tiszta voltam” – tette hozzá.

A magyar birkózók közül eddig csak néhány éve Deák Bárdos Mihály edzőpartnere, Branda Gyula kapott kétéves eltiltást tiltott szer használatáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik