Sport

Az IBF nem enged Vlagyimir Klicskónak

A fiatalabbik Klicsko-testvér hiába akar bokszolni Haye-el, előbb meg kell védenie világbajnoki címét.

Az elmúlt napokban a nehézsúlyú divíziót érintő hírek nagy része a Vlagyimir Klicsko vs. David Haye összecsapásról, illetve össze nem csapásról szólt. A két világbajnok jelenleg egyelőre csak szóban csatározik, és láthatóan az ukrán bunyós az, aki mindenáron szeretné a ringben magával szemben tudni Haye-t.

A probléma azonban, hogy Klicsko 2007 óta nem védte meg kötelező kihívóval szemben az IBF címét, a szervezet pedig elvárja tőle, hogy legközelebb az első számú pozíciót őrző Alexander Povetkin ellen bokszoljon

“Ahogy én tudom, Klicsko és Povetkin csapata tárgyalásokat folytat. Én nem tudok semmiféle meccsről Klicsko és Haye között. A szervezet célja, hogy összejöjjön a Vlagyimir Klicsko és Alexander Povetkin közötti találkozó, mivel már túl hosszú ideje várunk erre a kötelező címvédésre” – nyilakozta Lindsey Tucker, az IBF szervezet elnöke.

“A világbajnoknak joga van ideiglenes felmentést kérni, de egyáltalán nem biztos, hogy meg is adjuk neki. Az általa kezdeményezett direktívák alapján nem bokszoltattuk Povetkint az interim világbajnoki címért, mivel azt ígérte, hogy az Eddie Chambers elleni összecsapást követően a kötelező kihívóval fog bokszolni, mi pedig ezt várjuk el tőle.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik