Sport

Vébé: busszal mennek a britek

Az izlandi vulkánkitörés nyomán elrendelt brit légi zárlat miatt valószínűleg busszal utazik el Ljubljanába, a szombaton kezdődő divízió I-es jégkorong-világbajnokságra a szigetországi válogatott.

A brit szövetség csütörtök délután az MTI érdeklődésére azt a tájékoztatást adta, hogy a csapat elvileg pénteken repülővel utazna a szlovén fővárosba, ám ha ez nem lehetséges, akkor busszal vág neki a több ezer kilométeres útnak.

A britek szombaton 13 órakor játsszák a vb nyitómeccsét a horvátokkal. A magyar-brit csata szerdán lesz 16:30-kor.

Nagy-Britanniában azt követően állt le csütörtök délután a légi forgalom, hogy egy izlandi tűzhányó kitörése miatt vulkáni hamu sodródott az ország fölé, veszélyeztetve a repülőgépek biztonságos működését. A teljes brit légtérzárlat példátlan lépés békeidőben. Legutóbb a 2001. szeptember 11-i amerikai merényletsorozat után rendeltek el jelentős forgalmi korlátozást a brit légi közlekedésben, de az elsősorban a transzatlanti járatokat érintette, az európai és más célállomásokat nem.

A brit országos légi irányítási központ (NATS) utasítása alapján helyi idő szerint péntek reggel 6 óráig – közép-európai idő szerint 7 óráig – egyetlen légi járat sem léphet be a brit légtérbe, és egyetlen repülőgép sem szállhat fel brit repülőterekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik