Sport

Talma 9. lett Katarban

Talmácsi Gábor a kilencedik helyen végzett a Moto2-ben a gyorsaságimotoros-világbajnokság nyitófutamán, a vasárnapi Katari Nagydíjon.

A villanyfényben rendezett viadalt nagy meglepetésre a japán Tomizava Soja nyerte, a spanyol Alex Debon lett a második és a francia Jules Cluzel a harmadik.

A magyar motoros a 14. helyről rajtolt, és már az első kör végén felkapaszkodott a nyolcadik helyre, majd a másodikban már a hatodik volt. Az élen hol Tomizava, hol pedig Debon vagy Cluzel robogott, Talmácsi a hatodik-hetedik helyen haladt.

A húszkörös verseny harmadik harmadában a magyar versenyző kissé lelassult, így hárman is elhúztak mellette.

A Moto2-ben, a vb új kategóriájában a 600 köbcentis versenygépeket egyformán négyütemű Honda motorokkal szerelték fel, és Dunlop abroncsokkal látták el.

“Bemutatkozásnak az új kategóriában úgy érzem, hogy jó ez a kilencedik hely” – nyilatkozta a csapattól az MTI-hez eljutattott közleményben a magyar pilóta. “Jó volt a rajtom, és tudtam a tempót tartani az élmezőnnyel. Tizenegy kör után éreztem, hogy nagyon csúszkál a motor hátulja, mert a gumi teljesen elfogyott. Nem tudtam már a verseny eleji tempómat tartani és hárman megelőztek. Pontokat szereztem, ez most fontos, a következő versenyen Japánban még jobbak leszünk.”

A MotoGP-ben a címvédő olasz Valentino Rossi, míg a 125 kcm-ben a spanyol Nicolás Terol nyert.

Eredmények:
MotoGP:

1. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 42:50.099 p
2. Jorge Loernzo (spanyol, Yamaha) 1.022 mp h.
3. Andrea Dovizioso (olasz, Honda) 1.865 mp h.
Moto2:
1. Tomizava Soja (japán) 41:11.768 p
2. Alex Debon (spanyol) 4.656 mp h.
3. Jules Cluzel (francia) 4.789 mp h.
…9. Talmácsi Gábor 13.821 mp h.

125 kcm:
1. Nicolás Terol (spanyol, Aprilia) 38:25.644 p
2. Efren Vazquez (spanyol, Derbi) 2.395 mp h.
3. Marc Marquez (spanyol, Derbi)m 2.420 mp h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik