Sport

Sok hűhó Armstrong körül

Egyelőre még nem tudni, Lance Armstrong milyen versenyeken áll majd rajthoz a Tour de France előtt.

A hétszeres Tour-győztes Lance Armstrong még nem döntötte el, hogy melyik versenyen szerepel közvetlenül a júliusi francia körverseny, a Tour de France előtt. A RadioShack szóvivője, Philippe Maertens úgy fogalmazott, alaptalanok azok a találgatások, amelyek szerint az amerikai a svájci körverseny kedvéért nem indul a franciaországi Dauphiné Libérén.

A kora nyári programról a májusi kaliforniai körverseny után egyeztetnek.
„Fogalmunk sincs, a hírek hogyan pattanhattak ki, egyelőre még nincs napirenden Armstrong programja. Csak a Tour of California után döntünk ebben a kérdésben” – fogalmazott Maertens.

Armstrong jelenleg gyomorpanaszok miatt nem versenyez; a Circuit de la Sarthe feladása óta austini otthonában pihen. Az elképzelhető, hogy betegségének elhúzódása miatt nem indul az Amstel Gold Race versenyen.

A június 6 és 13 között esedékes Dauphiné Libéré illetve a június 12 és 20 között rendezett svájci körverseny egyaránt a Tour „felvezetőjének” számít. A július 3-án rajtoló francia körversenyen Armstong az egyik nagy ellenfele lehet a címvédő spanyol Alberto Contadornak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik