Sport

Az egész világot megrázta Varga Zoltán halála!

A külföldi szaklapok és televíziós csatornák is beszámolnak Varga Zoltán halálhíréről.

A brit közszolgálati médium, a BBC, az Aberdeen valaha volt legjobb játékosai közt tartja számon Varga Zoltánt, akinek életútjáról részletesen beszámol nagy terjedelmű cikkében.

Az Európai Labdarúgó-szövetség honlapja, az uefa.com szintén megdöbbenéssel számol be „minden idők egyik legnagyszerűbb magyar futballistájának” tragikus haláláról.

Hollandiában a Voetbalzone.nl úgy írt Varga Zoltánról, mint Johan Cruyff utódja. A sportág történetének egyik legsikeresebb klubja, az Ajax Amsterdam 1973-tól alkalmazta a magyar középpályást, aki éppen az FC Barcelonába igazoló Cruyff helyére érkezett.

A németországi Bild is beszámolt a pénteki gyászhírről. Varga Zoltán a Herthát, a Borussia Dortmundot és az Augsburgot is erősítette. A lap beszámolt a sportember ottani pályafutásáról, amelynek során 34 élvonalbeli és 59 második ligás találkozón lépett pályára. Igaz, karrierjét megnehezítette, hogy 1972-ben eltiltották a bundabotrány résztvevőjeként.

A Süddeutsche Zeitung megosztó figuraként emlékszik vissza Varga Zoltánra, akinek edzői kvalitásait ugyanakkor maximálisan elismeri, és fájdalommal veszi tudomásul a szomorú hírt.

A scotman.com portál sportrovata az Aberdeen legendájaként emlékezik Varga Zoltánra. Pedig a magyar futballista csak egy éven át szerepelt a szigetországban, de így is letette a névjegyét. A ferencvárosi közönség kedvencét 1972-ben igazolta le Jim Bothrone, 40 ezer fontért szerezte meg a Herthától, miután két éves eltiltást kapott a német szövetségtől.

Az Aberdeen történetírója, Jack Webster szerint, ha a labdarúgás bor lenne, akkor Varga Zoltán mindenképpen egy speciális évjárathoz tartozna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik