Sport

Woods jobb mint valaha

Kirobbanó formában tért vissza a szexbotrányba keveredett amerikai golfozó.

Az első napon mutatott játéka alapján úgy tűnik, Tiger Woodsnak sikerült felülkerekednie az elmúlt hónapok botrányain, az amerikai sztár ugyanis még soha nem kezdett ilyen jól az év első Major golftornáján, a US Mastersen.

A szexbotránya miatt november óta nem versenyző Woods csütörtökön 68 ütésből, az alapütésszámnál néggyel kevesebből teljesítette Augustában a 18 lyukas pályát, s ezzel a vezető Fred Couples mögött két ütéssel lemaradva, holtversenyben a hetedik helyen áll.

“Jól éreztem magam a pályán – kezdte napi értékelését a 34 éves játékos, akinek minden ütését több ezer néző figyelte a helyszínen. – Az első lyuknál megpróbáltam a biztonságra törekedni, a cél az volt, hogy játékban legyek, aztán már csináltam a dolgomat.”

Az év elején hűtlenkedései miatt terápiára járó Woods összességében elégedett volt teljesítményével, igaz, állítása szerint a rágurításokkal még akad problémája.

Woods pályafutása során eddig négyszer kapta meg a Masters győztesének járó híres zöld zakót, mégis, korábban a legjobb nyitónapi teljesítménye 70 ütés volt, ráadásul csütörtökön először fordult vele elő Major-viadalon, hogy két lyuknál is eagle-t ért el, azaz az alapütésszámnál kettővel kevesebb kísérletből juttatta célba a labdát.

A világ legjobban kereső sportolójának teljesítménye vetélytársaira is jó hatással volt: az élen álló, 1992-ben győztes, 50 éves Fred Couples hétfőn együtt edzett Woodsszal, most pedig karrierje legjobb napján van túl Augustában. A világsztárral csütörtökön együtt játszott dél-koreai K.J. Csoj pedig 67 ütéssel holtversenyben a második.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik