Sport

Pannon Gála: világsztárok ellen a divízió I-es sikerért

A magyar válogatott a norvég és az osztrák csapattal játszik a vébé előtti felkészülési tornán.

A vancouveri olimpián tizedik norvég együttes, valamint az osztrák csapat lesz a magyar jégkorong-válogatott hétvégi ellenfele a Pannon Hoki Gálán, amelyet az április 17-én rajtoló, ljubljanai divízió I-es világbajnokság főpróbájának tart Ted Sator szövetségi kapitány.

Az amerikai szakember a tornát felvezető sajtótájékoztatón elmondta: az eddig eltervezett munkát a játékosok megfelelőn elvégezték, most már egyre inkább a taktikán és a játékelemek gyakorlásán lesz a hangsúly, nem pedig a fizikai tréningeken. Azt még nem tudja, hogy ki lesz a vb-n a két kapus, ez attól függ, hogy Szuper Levente elutazhat-e Szlovéniába, ugyanis klubja, a Hannover még versenyben van a német bajnokságban.

“Az elvárások magasak, de optimisták vagyunk, szeretnénk megszerezni a feljutást jelentő első helyet Ljubljanában. Úgy érzem, a nagy várakozás pozitívan hat a játékosokra. Ezek a játékosok tudják, miként kell nyerni, mi szükséges a sikerhez” – jelentette ki Ted Sator.

A csapatkapitány, Tokaji Viktor kitért rá, hogy elsősorban a szlovén, valamint a lengyel válogatott lehet a fő rivális a feljutásért folyó harcban.

A világranglista 11. helyén álló norvégoktól 12 hokis látogat Budapestre azok közük, akik ott voltak a februári ötkarikás csúcseseményen, míg az osztrákoknál (14.) lesz olyan játékos Thomas Pöck személyében, aki az előző idényben még az észak-amerikai profiligában (NHL) játszott – most a svájci élvonalban szerepel.

A két vendég pénteken a káposztásmegyeri Icecenterben csap össze 19 órakor. A magyarok mindkét meccsüket a Papp László Budapest Sportarénában vívják, szombat 18 órakor az osztrákok, vasárnap 16:30-kor pedig a norvégok lesznek az ellenfelek. Utóbbi találkozón a szurkolók plüssállatokat dobálhatnak a jégre az első hazai gól után, de az is hozhat játékfigurát, aki csak a szombati találkozóra jön, ebben az esetben a szervezők összegyűjtik az állatkákat, s vasárnap a többivel együtt a pályára kerülnek. A figurákat gyermekkórházaknak ajánlják fel.

Az osztrákokat utoljára 1977. december 29-én, egy budapesti barátságos mérkőzésen sikerült legyőzni 1-0-ra, azóta hétből hét vereség a magyar mérleg. A két gárda legutóbb a tavalyi A csoportos vb-n találkozott, akkor, május elsején, Klotenben 6-0-ra kikaptak a magyarok.

A norvégokkal tavaly áprilisban játszott legutóbb a magyar együttes, s előbb büntetőkkel 4-3-ra, majd 4-1-re nyert hazai pályán a vb-felkészülés jegyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik