Sport

Császár három évig a Veszprémé

Az MKB Veszprém kézilabdacsapatának vezetői bejelentették, hogy a nyártól az együttesnél folytatja pályafutását Császár Gábor, a magyar válogatott irányítója.

A hétvégén sorra kerülő Uniqua férfi Magyar Kupa négyes döntőjének szerdai sajtótájékoztatóján a veszprémiek elmondták, hogy a 25 éves sportolóval hároméves szerződést kötnek. Császár a francia Chambéryt hagyja el a magyar bajnok, s Bajnokok Ligája-negyeddöntőjébe jutott csapat kedvéért.

“Elég régóta beszélgettünk már a Veszprémi vezetőkkel, ez a döntés most érett meg arra, hogy bejelentsük a nyilvánosság előtt – mondta a kezi.hu-nak Császár Gábor. – Sok összetevője volt annak, hogy így határoztam. A karrierem szempontjából mindenképpen előrelépés, hogy ilyen szakmai stábbal és játékostársakkal dolgozhatok együtt napról-napra, és egy olyan csapatban szerepelhetek, amely minden BL-meccsen nyerési eséllyel fut ki a pályára. Ami még döntő volt, hogy Veszprém közel van a családomhoz: az elmúlt időszakban nem tehettem meg, hogy egy-egy üres vasárnapomon akár csak néhány órára meglátogassam a szeretteimet, mostantól azonban nem lesz akadálya ennek.”

A Chambéry vezetése marasztalta volna magyar légiósát, ennek ellenére megértően fogadta a játékos döntését. – “Hál’ Istennek nagyon jó kapcsolatom van a franciákkal, így meg tudtuk beszélni a dolgokat – folytatta Császár. – Amikor idejöttem, egy évet írtam alá, és tudták, hogy bizonytalan vagyok a jövőmmel kapcsolatban. Időközben megismertek játékosként és emberként is, és úgy gondolom, pozitív kép alakult ki bennük rólam. Azt szerették volna, ha náluk folytatnám, de amikor felsoroltam az érveimet, elfogadták és megértették, hogy haza szeretnék térni.”

A válogatott játékos nem az első szerzeménye a bakonyiaknak, Laluska Balázs érkezését ugyanis már hetekkel ezelőtt bejelentette a klub. Császár szerződtetésével tovább erősödik a “magyar vonal” Mocsai Lajos csapatánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik