Sport

Négy piros, négy kiállítás a portugál bajnokin

A hétvégi Braga-Guimaraes összecsapáson botrányos körülmények között szerezte meg a győzelmet a bajnokesélyes hazai csapat.

Péntek esti győzelmével három pontra megközelítette a listavezetőt Benficát a Braga együttese, amely hazai pályán három büntetővel, 3-2-re győzte le a Guimaraest.

A vezetést ugyan a vendégek szerezték meg, de a szünetig a Braga egy büntetőből kiegyenlített. A második félidő közepéig nem sok minden történt, aztán a hajrára, részben a hibát hibára halmozó játékvezető miatt elszabadultak az indulatok.

A 77. percben a hazaiak egy lerántásért kapott büntetőből 2-1-re alakították az állást, a bíró kezdésként a vendégektől az utolsó emberként szabálytalankodó Valdomirt zavarta el zuhanyozni. A Braga-szurkolók azonban a ráadás perceiben elcsendesedtek, mert a Vitória is büntetőhöz jutott, Andrezinho pedig nem hibázott.

Pillanatokkal később a brazil védő megkapta a második sárgáját, így a bíró leküldte a pályáról, az egyértelműen hibásan befújt tizenegyes miatt reklamáló Joao Alvesszel egyetemben. A hazaiak persze mindez nem zavarta, és 96. percben büntetőből beállították a 3-2-es végeredményt. Ekkor szakadt el a cérna Desmaretsnél – ő is pirosat kapott.

Hárompontosra csökkentette lemaradását győzelmével a Braga, de hétfő este a Benfica is nyerni tudott, így maradt a hat pont a két csapat között öt fordulóval a bajnokság vége előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik