Sport

Nagy Laciékkal játszik a Veszprém

Az MKB Veszprém Nagy László csapatával, a spanyol Barcelonával találkozik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A keddi, bécsi sorsoláson kiderült, hogy ezúttal sem volt szerencséje a Veszprének: egy évvel ezelőtt a címvédő és későbbi győztes Ciudad Realt kapta ellenfélül a férfi Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ezúttal pedig egy másik spanyol sztárklubbal, a katalán Barcelonával csap össze Mocsai Lajos csapata a kölni final four-ba jutásért.

Nagy László együttese idén a spanyol Király-kupát már megnyerte, hazája bajnoki címére azonban már nincs esélye, így az idény hátralévő részében a BL-re koncentrál a legrangosabb európai klubtrófeát korábban hét alkalommal elnyerő sztárcsapat. A Barca utoljára 2005-ben tudott BL-t nyerni, azóta kétszer a negyeddöntőben, egyszer az elődöntőben, 2009-ben pedig a középdöntőben búcsúzott, azaz a legjobb nyolc közé sem jutott be.

A Barcelona nyáron kisebb átalakuláson esett át, leigazolta a Ciudad Realtól a fehérorosz születésű, de szlovén és spanyol útlevéllel is rendelkező Shiraei Rutenkát, valamint az orosz Igropulót. A csapat ikonja, a kapus David Barrufet az idény végén visszavonul, így alighanem szeretné megszerezni nyolcadik BL-győzelmét is.

A spanyol együttes a D-csoport második helyén végzett a csoportkörben (a csoportelsőségre is volt esélye, ám az utolsó fordulóban döntetlenre végzett a Kolding otthonában, így végül a Kiel mögé szorult), majd a Croatia Zagrebet győzte le kétszer is a nyolcaddöntőben.

A két csapat az elmúlt tizenöt évben háromszor is összekerült az egyenes kieséses szakaszban: 1998-ban nem mindennapi körülmények között, csupán idegenben dobott több góllal jutott tovább a Barca, holott a veszprémi találkozón Élesék már tíz góllal is vezettek, egy évvel később azonban már egyértelmű volt a katalánok fölénye. A 2003-2004-es szezon nyolcaddöntőjében azonban a magyar csapat óriási bravúrt hajtott végre azzal, hogy az idegenbeli, 33-29-es vereséget követően 31-26-os hazai sikerrel kiütötte Nagy Lászlóékat.

Csoknyai István másodedző nem igazán örült annak, hogy a hétszeres bajnok (1991, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2005) Barcelona került csapata útjába: “A Barcelona igazi sztárcsapat, és tiszteletet parancsoló az eredménysora. Tudtuk, hogy nehéz ellenfelet kapunk. A Barcelona és a Hamburg ezen belül is az erősebb kategória, a Rhein-Neckar pedig egyre jobb, mert felépültek a sérültjeik. Kemény, végletekig izgalmas párharc lesz az biztos, és szeretnénk bejutni a négyes döntőbe. Huszonkét játékos van a Barcelona keretében, posztonként két-három sztár, egy esetleges sérülés vagy formahanyatlás sem látszik meg a teljesítményen.” – mondta az MTI-nek Csoknyai.

Iváncsik Gergő, az MKB Veszprém balszélsője: “Itt már nincs könnyű ellenfél. Lehet, hogy az orosz bajnok jobban feküdt volna nekünk, de a Barcelona ellen is van esélyünk. Legalább annyi, mint nekik ellenünk. Nem lesz egyszerű kiharcolni a továbbjutást. Remélem, lesz két jó meccsünk.”

A BL-negyeddöntő másik három párosítása közül a címvédő Ciudad Real és a német bajnoki listavezető Hamburg párharca is óriási csatát ígér, a Löwen a Kiel-lel találkozik, így legfeljebb két német csapat lehet ott a final four-ban, de egy hazai együttes mindenképpen pályára léphet május végén Kölnben, míg a Montpellier kapta a csoportelsők kívánságlistáján első helyen szereplő Csehovszki Medvegyit.

A férfi BL negyeddöntőinek sorsolása:

Barcelona (spanyol)-MKB Veszprém

HSV Hamburg (német)-Ciudad Real (spanyol)

Csehovszki Medvegyi (orosz)-Montpellier (francia)

Rhein-Neckar Löwen (német) – THW Kiel (német)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik