Sport

Wozniacki szerint Henin megállíthatatlan

A januárban húsz hónapos szünet után visszatért Justine Henin nagyszerű formában van, legutóbbi áldozata, a világranglista-második Caroline Wozniacki szerint nyerhet Miamiban.

Justine Henin a negyeddöntőben két szettben győzte le a világranglistán második Caroline Wozniackit, ezzel zsinórban negyedik győzelmét aratta kiemelt játékos ellen, aminek köszönhetően hétfőtől a legjobb 30 között szerepel majd a női rangsorban. Az elődöntőben honfitársával, a 14. helyen Kim Clijstersszel csap össze.

A két belga klasszis eddig 23-szor találkozott egymással. Először 1998-ban, s akkor Henin nyert, legutóbb, az idei brisbane-i tornán viszont Clijsters fogadhatta riválisa gratulációját. A örökmérleget tekintve a húsz hónapos szünet után idén visszatért, Miamiban első tornagyőzelmére hajtó Henin 12-11-re vezet. Legutóbbi áldozata, Wozniacki szerint Henin meg is nyerheti a tornát.

“Nem lehet könnyű hosszú kihagyás után játszani, ugyanakkor nincs rajta nyomás, egyszerűen élvezi a teniszt, ez a titka, éppen ezért ilyen eredményes” – mondta a 19 éves Wozniacki, aki azt is elárulta, gyerekként csodálattal nézte Henint, rajongott a belga klasszis játékáért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik