Sport

Még edzőjét is meglepte a Barcelona

A Barcelona varázslatosan futballozott az Arsenal elleni BL-negyeddöntő első mérkőzésén - főleg az első félidőben -, és teljesítményével még a saját edzőjét is lenyűgözte.

A címvédésre hajtó Barca az első félidőben 70 százalékban birtokolta a labdát, sorra dolgozta ki a helyzeteit, igaz, ezekkel rosszul sáfárkodott – az angol csapatok ellen korábban “szenvedő” Zlatan Ibrahimovic duplázott a szünet után.

Josep Guardiola azzal együtt elégedett volt csapata teljesítményével, hogy végül elmaradt a győzelem. “Ilyen jól még nem futballozott a csapatom, amióta én vagyok az edzője. Főleg az első félidőben parádézott az együttes, az első 45 percben mutatott játékhoz foghatót én még nem láttam a fiúktól” – nyilatkozta a Barcelona fiatal trénere, aki előző szezonban mindent megnyert, hat trófeát zsebelt be Katalónia büszkeségével.

“A továbbjutást illetően jók az esélyeink, ugyanis a 2-2-es döntetlen idegenben kifejezetten jó eredménynek számít. Ugyanakkor még jobb helyzetben is lehetnénk, hiszen számtalan gólhelyzetünk volt, könnyen eldönthettük volna a továbbjutás kérdését” – tette hozzá a szakember, aki szerint együttesének a visszavágón jobban kell koncentrálnia a befejezéseknél, ellenkező esetben akár még bajba is kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik