Sport

Szocsi 2014 – A NOB támogatja Oroszországot

A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) meggyőződése, hogy Oroszország gondoskodni fog a kellő biztonságról a 2014-es szocsi olimpián.

A lausanne-i székhelyű NOB azt követően tette közzé Oroszországot támogató állásfoglalását, hogy Moszkvában hétfőn – nem végleges adatok szerint 39 ember életét kioltó, és több mint hetven sérülttel járó – öngyilkos merényleteket követtek el a metróban. A terrorakciót két nő hajtotta végre, akik magukat robbantották fel. Az orosz hatóságok feltételezése szerint a tettesek a kaukázusi régióból érkezhettek, abból a térségből, ahol a 2014-es téli ötkarikás játékoknak otthont adó Szocsi is található. A város közel fekszik a grúz-orosz határhoz, egy olyan vitatott területhez, amelyért a két ország rövid háborút is viselt 2008-ban.

A NOB együttérzésének kifejezése mellett leszögezte, hogy a szocsi olimpia esetében abszolút elsőbbséget élvez a biztonság, és “meggyőződése, hogy az orosz hatóságok minden szükséges lépést megtesznek a biztonságos környezet garantálása végett”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik