Sport

Talmácsi tizedik az utolsó teszten

A magyar versenyző napról napra javul a háromnapos jerezi Moto2-teszten.

Másfél hét múlva elkezdődik a gyorsasági motoros világbajnokság 2010-es idénye. A versenysorozat két kategóriájának résztvevői a qatari idénynyitó előtti utolsó teszten vesznek részt szombattól hétfőig a spanyolországi Jerezben.

A szombati tesztnapon Talmácsi még csak géposztálya 25. legjobb idejét tudta produkálni 1:46.302-vel. Vasárnap a 125-ösök és a Moto2 résztvevői hat órán át körözhettek együtt a jerezi pályán, egy-egy órára pedig a két kategória külön is tesztelhetett.

A szombathoz képest új váltó- és geometriai beállításokkal induló magyar világbajnok összesen 71 kört tett meg, és a 125-ösökkel közös tesztelésen korábbi eredményéhez képest majdnem 8 tizedet javított. Még ennél is jobb időre volt képes a Moto2 külön egyórás tesztjén, így 1:45.286-os idejével Talmácsi végül a tesztnap 10. legjobb eredményét érte el.

“Sikerült előre lépnünk, és holnap folytatjuk a munkát, hiszen van még néhány beállítás, amit nem próbáltunk”, írja a tesztelésről saját weboldalán Talmácsi. – “Holnap további fejlődést várok, hiszen ez lesz az utolsó napunk a világbajnokság előtt. Édesapám is nézi a kanyarokban, hogy hol lehet még csiszolni, a tanácsai sokat segítenek.”

A vasárnapi Moto2-tesztnapon a japán Takahasi volt a leggyorsabb a német Stefan Bradl és a spanyol Toni Elias előtt.

Az élmezőny:
1. Takahasi Juki japán 1:44.552
2. Stefan Bradl német 1:44.737
3. Toni Elias spanyol 1:44.844

10.: Talmácsi Gábor 1:45.286

Ajánlott videó

Olvasói sztorik